Szállézer és Raktárgépek Beszerzése a 3B Hungária KFT.-nél

A 3B Hungária Kft. a GINOP–1.2.1-15-2015-00653 azonosító számú „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése” című pályázaton 73,55 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert.

Az elmúlt 3 év forgalmának növekedése, az újabb nemzetközi megrendelések szükségessé tették a termelő géppark, és a raktározási kapacitás bővítését. A projekt keretében beszerzésre került 1 db TruLaser 5030 típusú lézervágógép 309,5 millió forintért, 2 db beltéri légállapot mérővel ellátott Kardex Shuttle XP 500 típusú liftes rendszerű raktári automata 26,3 millió forintért, és az új berendezések beépítéséhez kapcsolódó üzemcsarnok tető átalakítás 21 millió forintértékben.

A TruLaser 5030 fiber típusú lézervágó gép, és a hozzá kapcsolódó TruStore 330 típusú raktári rendszer számítógéppel vezérelve automatikusan kiválasztja, és elhelyezi a darabolandó lemezt, majd 5 másodperccel a befejezés előtt előkészíti a következőt, és elszállítja a már kivágott alkatrészeket tartalmazó tálcát a raktárba. A berendezés üzembeállításával jelentősen növekedett a termelékenység, csökkent az anyagmozgatással kiesett idő.

A Kardex Shuttle XP 500 típusú liftes rendszerű raktári automata moduláris felépítésű, számítógéppel vezérelt, rövid idő alatt, vagy közvetlenül szállítja a kívánt tálcát a kiszolgáló nyílásba. Segítségükkel a tárolás a lehető leg-helytakarékosabb módon megoldható, akár 90%-kal csökkentett alapterület érhető el a hagyományos polcokhoz képest, a logisztikai feladatok megoldása könnyebbé válik, az árukezelés időtartama lerövidül, a készletkontroll és a pontosság akár 99 %-ra nőhet.

Az üzemcsarnok tető átalakítását a jelentős belmagasságot igénylő liftes raktári rendszer, és a lézervágógéphez kapcsolódó TruStore 3030 típusú raktári rendszer indokolta.

Az átalakítás eredményeként javul a termelékenység, a biztonságos kezelhetőség, felgyorsult reakcióidők, tiszta és pormentes környezet, javuló munkakörülmények a létrák, és egyéb mechanikus anyagmozgató eszközök elhagyásával.