Cégünk története

Kép galéria

A 3B Hungária Kft. története a 60-as években alapított zalaegerszegi Szállítógépgyár alapításával kezdődik. A Szállítógépgyár hajdanán Magyarország egyik legnagyobb olyan gépipari cége volt, amely anyagmozgató berendezéseket tervezett és gyártott. Később, a 70-es években már mint Alumíniumipari Gépgyár üzemelt, a Magyar Alumíniumipari Tröszt egyik vállalata volt, és elsősorban a hazai alumíniumipari cégeket látta el gépekkel és gépalkatrészekkel.

A 90-es években az egyre csökkenő megrendelések és a vezetőváltások után létszámleépítések következtek. Egy német cég biztatására néhányan az elküldött fiatal mérnökök és menedzserek közül egy német-magyar vállalkozást hozott létre. A lendületet adó német cég, a 3B System GmbH neve a Bauindustrie, Bergbau és Baustoffbetriebe szavakból származik.

Induláskor egy kis irodában terveztünk és koordináltuk a gyártást, főleg a német piac számára. Néhány év alatt számtalan új terméket sikerült kifejleszteni a német partnerekkel közösen, melyek aztán lehetőséget adtak egyre nagyobb munkák vállalására. A nyugat-európai piacon egyre többen ismerték meg termékeinket.

Közben a teljesen eladósodott és felszámolás alá került ALUGÉP telephelyének egy részét sikerült banki támogatással megvásárolni, így sikerült fokozatosan a gyártást immár saját kézbe venni. A bővülő piaci igények hatására a létszám a kezdeti 5 főről 110-re nőtt.

Időközben a tulajdonosi struktúra is átalakult: 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás lettünk. Folyamatos fejlesztéssekkel próbálunk továbbra is a piac jelentős szereplője maradni. Termékeinket és a komplett anyagmozgató rendszereket 3D-s tervező szoftverekkel tervezzük.

A legmodernebb CNC vezérlésű lézervágógépekkel, élhajlítóval, plazmavágóval, forgácsolóállomással és profilmegmunkáló gépekkel dolgozunk. Hegesztőrobot segíti a szállítószalag-váz gyártását, melyből évente a legnagyobb mennyiség készül. Szemcseszóró gépet használunk a megfelelő felület előkészítéséhez, és bővítettük festőkapacitásunkat egy új függesztett-konvejorpályás festőkamrával, melyben a kisebb alkatrészek festését tudjuk folyamatosan végezni. Gyártóüzemünkben vonalkóddal azonosítjuk termékeinket és a vevőink bizalmának megszerzése és megtartása érdekében hatékony minőségbiztosítási rendszert működtetünk az MSZ EN ISO 9001:2000 szabvány követelményeinek megfelelően.

Dinamizmus és innováció jellemzi cégünk működését.
Célunk: gyártástechnológiánk és termékeink folyamatos fejlesztésével minőségi, megbízható berendezéseket gyártani, melyekkel vevőink elégedetten dolgozhatnak, így osztozhatunk egymás sikerében.  • .